...

Deprem nedeniyle tez aşamasında bulunan lisansüstü öğrenciler için ek süre talebi başlamıştır

Tez aşamasında bulunan lisansüstü öğrencilerimiz Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın "Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği"nin 35. Maddesi'nin (8). Fıkrası gereğince, OHAL (olağanüstü hal) ve doğal afet (deprem) nedeniyle ek süre talebinde bulunabileceklerdir.

Anayasa'nın 119. maddesi ile 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 3'üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre; T.B.M.M.'de kabul edilen ve 10.02.2023 tarihli, 32100 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 08.02.2023 tarihli, 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile; "Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da 08.02.2023 Çarşamba gününden itibaren, 3 (üç) ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesi"ne karar verilmiştir.

Bu nedenle  "ek süre verilmesi" ve  "kayıt dondurulması/izinli sayılma" talepleri için; Enstitümüz lisansüstü öğrencilerimizin 08.02.2023 tarihinden itibaren 3 (üç) ay süre süre ile, başvurmaları gerekmektedir.

Ek süre talebi dilekçesi için lütfen TIKLAYINIZ.