Duyurular

...

2017-2018 "GÜZ"YARIYILINDA ÖZEL ÖĞRENCİ OLARAK DERS ALMAK İSTEYENLER

2017-2018 "BAHAR"YARIYILINDA ÖZEL ÖĞRENCİ OLARAK DERS ALMAK İSTEYENLER İÇİN ÖNEMLİ DUYURU.

1-) 2017-2018 "GÜZ" yarıyılında özel öğrenci statüsünde ders almak isteyenlerin başvuruları 11 Eylül – 15 Eylül 2017 tarihlerinde alınacaktır.

2-) Başvuru için gerekli belgeler

 - Başvuru dilekçesi. Dilekçe için tıklayınız.

- T.C. kimlik numarası olan nüfus cüzdan fotokopisi

- Not Durum Belgesi (Transkript)

- Diploma veya Mezuniyet Belgesi

- Banka Dekontu (Ç.Ü. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’nın Ziraat Bankası Balcalı Şubesi TR42 0001 0016 9040 663298 5001 hesabına yatırılacaktır. Kredi/saat başına ücreti 30.00 TL dir.)

3-)Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 7/1-2 maddesine göre;

         (1) Bir yükseköğretim kurumu mezunu veya öğrencisi olup, belirli bir konuda bilgisini artırmak isteyenler, ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi ve Enstitü yönetim kurulu kararıyla lisansüstü derslere özel öğrenci olarak kabul edilebilir. Özel öğrenciler sadece kayıtlı lisansüstü öğrenciler için açılan derslere kaydolabilir. Özel öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamaz.

         (2) Özel öğrenci statüsündeki öğrencilerin başarı durumlarının değerlendirilmesinde diğer lisansüstü öğrencilere uygulanan kıstaslar göz önüne alınır. Özel öğrenci statüsündeki öğrenciler aldıkları dersleri daha sonraki dönemlerde kredili dersler olarak saydırabilir. Lisansüstü eğitime özel öğrenci olarak kaydolan öğrencilerin özel öğrenci olarak aldıkları derslerden, lisansüstü programda, uzmanlık alan dersleri ve seminer hariç almaları gereken asgari AKTS kredisinin en fazla %50’si kadarı krediye sayılır. Özel öğrencilik statüsünde geçirilecek süre iki yarıyıldan fazla olamaz. Özel öğrenciler kredi/saat başına, Enstitü yönetim kurulu tarafından belirlenecek ücreti ödemek zorundadırlar.


                                                                                                                Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü