Etkinlikler

...

ENSTİTÜLER "2017 MEZUNİYET TÖRENİ" 30 HAZİRAN 2017 TARİHİNDE YAPILDI

Üniversitemiz Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin 35. Mezuniyet Töreni, Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirildi. Törene Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, akademisyenler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

 

“Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü” de Dahil Dört Lisansüstü Enstitü İle Hizmet Vermekteyiz.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Enstitülerden 257’si Tezli Yüksek Lisans, 373’ü Tezsiz Yüksek Lisans ve 162’si Doktora olmak üzere toplam 792 öğrencinin diplomalarını almaya hak kazandığını açıkladı. Prof. Dr. Mustafa Kibar, bu sayı ile Üniversitenin Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitülerinin kuruldukları 1982 yılından bugüne kadar bilim camiası, çeşitli kamu kuruluşları ve özel sektör hizmetine 13.940’ı Yüksek Lisans, 2.627’si Doktora olmak üzere toplam 16.567 lisansüstü diplomalı mezun kazandırdığını ve ayrıca halen enstitülerimizde 4256'sı tezli yüksek lisans 1596’sı tezsiz yüksek lisans ve 1602’si doktora öğrencisi olmak üzere toplam 7454 lisansüstü öğrencimizin bulunduğunu söyledi.

 

Üniversitemiz bu yıl YÖK tarafından uygulamaya konulan “100/2000 YÖK Doktora Bursu” denilen, belirlenmiş 100 öncelikli alandaki 2000 doktora öğrencisinin desteklendiği programdan faydalanmaktadır.

    Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Eğitim ve öğretimde kaliteyi arttırıcı çalışmaların ve Üniversitemizin iç ve dış değerlendirme süreçleri için de çalışmaların artarak devam ettiğini ve Üniversitemizin Türkiye’nin ve dünyanın sayılı ve saygın üniversiteleri arasında yer alması için yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla sizlere, ülkemize daha iyi bir gelecek hazırlamak istediklerini belirtti.  

    Rektör'ün Tören Konuşması için tıklayınız...

    Tören Fotoğrafları için tıklayınız...